Услуги
Земеделски практики: Оран, Култивиране, Дискуване, Мулчиране, Пръскане лозя, Пръскане слята повърхност. Коситба, Сеносъбиране, Балиране люцерна, сено и слама. Превоз с бордова КИА 1.5 тона или тракторно ремарке 4 тона.
Места за настаняване: Стаи за гости на втори етаж на Къща за гости "Бакалница ТРАКИЯ"; Стая "Изток" - спалня за двама; Стая "Запад" - с едно легло персон и половина и едно единично легло. Подходяща за семейство с едно дете; Стая "Запад" - с едно легло персон и половина и едно единично легло. Подходяща за семейство с едно дете; Обща всекидневна с прибори за храна, хладилник, микровълнова печка, ютия, софра с трикраки столчета, миндер, телевизия "Булсатком", безплатен Интернет от "Булсатком".Отопление с печки на дърва и електрически конвертори. Обща баня-тоалетна на ІІ-рия етаж.
Екотуризъм: Активен отдих в битова обстановка-чист въздух-екологична дива природа. Разходки в околностите на селото. Приготвяне на традиционно домашно вино от екологично грозде в малка винарна-Традиция от 1930 г. Домашно приготвена храна; катми на сач, петле върху катми, вита баница със сирене, питки със сирене "Пъпчета", масленица, домашно кисело мляко, домашни сладка, сокове и пчелен мед. Категоризирани Стаи за гости в Тракийска къща "Бакалница ТРАКИЯ "-Битова обстановка от 1930 г.-Съвременни условия!. Туристически маршрути и Еднодневни екскурзии в района на Къщата по Проект: "Новото Тракийско Злато"- Източни Родопи. Портфолио на къщата: https://drive.google.com/file/d/1aib8yhlS2a8Eby0uy0AtIyMGVsQK4eUM/view
Дегустации: Дядо Димово Домашно Вино. Приготвено по Традиционен метод от 1930 година от Биологично грозде в малка домашна винарна. Отлежало в дъбови бурета. Възможност за дегустация: "Мерло", "Кехлибар", "Рубин", "Розе", "Бяло". Дядо Димова Отлежала Преварка-Гроздова Ракия от Биологично грозде. Отлежала в акациеви бурета. Възможност за дегустация с местни мезета, козе, овче и краве сирене от местни еко ферми и производители.
Атракции: Разходка из лозята и разговори за екологичното растениевъдство и домашното приготвяне на вино. Активно приключение на лозето- резитба, вързване, филизене, кършене, мулчиране, бране на грозде. Активно приключение в люцерните- машинно косене, сеносъбирани и балиране.Кулинарно приключение на лозето- приготвяне на скара, чеверме или "Сауш" (задушено агнешко в казан върху бутилки) и дреболии в гърне- край Чешмата. Кулинарно приключение в Къщата- дегустация на домашно вино и ракия с традиционни местни и месни мезета, традиционно приготвяне на тракийски катми на сач, тракийска баница или пита в подница с връшник на огнище (само есенно-зимния сезон).
Мелене на грозде с отделяне на чепките и пълнене в бидони.
Още...